#2 Ce cred ceilalți ? Chiar contează? 

Întrebarea asta mai mult ca sigur ne bântuie pe toți. De ce? Pentru că mulți specialiști și pihologi au descoperit faptul că este în natura umană de a te modela după mediul în care te afli.

Poate vi se întâmplă și vouă, când sunteți în preajma unor prieteni pe care îi cunoașteți de ani de zile. Veți observa că nu veți avea inhibiții. Ei bine atunci adevarata voastră personalitate iese la iveală. 

Dar când vă aflați în preajma unor persoane noi începeți să vă inhibaţi și să pierdeți puțin din curajul de a vă exprima, deoarece nu știți cum să începeți dialogul.

Aceste două ipostaze nu sunt neapărat fixe. De exemplu dacă reușiti să vă dezvoltați stima de sine nu veți mai avea rețineri de niciun fel.
Am văzut foarte mulți copii, ba chiar și adulti care evită să-şi spună punctul de vedere, din simplul fapt că le este rușine sau le este frică de ceea ce ar spune ceilalți despre ei.

Păcat…

Este foarte trist că in secolul 21 (când se presupune că toți suntem egali) încă se ține cont de părerea exterioară. Din punctul meu de vedere atât timp cât un lucru pe care ţi-l spune o persoană, care în mod normal nu înseamnă nimic pentru tine, te atacă sau te doare, asta înseamnă că este adevărat și că ar trebui să îl revizuiești. Uneori critica este constructivă și cu ajutorul ei reușim să rupem anumite bariere care ne stau in cale. 

Dar din păcate nu toți gândim la fel… 

Mai este și celălalt gen de persoane, care consideră că dacă “fură” câte ceva din personalitatea și obiceiurile altora vor reuși să impresioneze. Dar tot ce reușesc de fapt este să îi facă pe ceilalți să îi ignore și de asemenea să fie lăsați baltă pentru că ei merg pe permisă “dacă X se aruncă pe geam, mă arunc și eu”. Asta nu e ok !!

Am deviat puțin de la subiect, inițial mă gândeam să vorbesc despre acele persoane rușinoase. Ok acum voi continua.

Și eu am avut această perioadă în care îmi era frică să spun ce îmi vine în minte, deoarece mă gândeam că probabil părerea mea este eronată și nu sunt în măsură să le-o exprim celorlalți. 

Dar apoi am realizat ceva !

Ce ?

Simplu atât timp cât nu le vei spune oamenilor ceea ce îți dorești și ceea ce gândești,  nimeni, dar nimeeeni nu va reuși să te înțeleagă. 

Cel mai dureros lucru din lume, este să nu ai o persoană care să te susțină sau să te înțeleagă. Unii găsesc acest sprijin în familie, în rude, în prieteni, în animale sau chiar și în obiecte. 

Nu e greșit să ai o opinie diferită față de cei din jurul tău, atât timp cât reușești să îți susții punctul de vedere cu argumente pe care să le poți exprima fără frică. Dar există și posibilitatea în care să ai argumentele, dar să iți fie teamă să le exprimi. 

*Ei bine acum problema e de ce dracu ne este frică să ne exprimăm părerile !?*

Pentru că există etichete, pe care tot noi le creăm de bună voie sau nu. Am observat că fix persoanele acelea rușinoase și tăcute care stau în colțul camerei, acolo știți voi unde nu ajunge lumina și e plin de pânză de păianjen. Mă rog, e fix aceste persoane uneori şi-o caută cu lumânarea, cum s-ar spune. De ce ? Pentru că apucă să spună anumite lucruri, iar ulterior nu își asumă afirmațiile.

*Îngrozitor*

Și apoi dacă încerci să le ceri socoteală *pac* se panichează, *pac* o dau in plâns și se victimizează. Proastă alegere -_- . 

Niciodată nu am înțeles dorința asta nebună a oamenilor de a judeca tot ce văd, fără ca mai întâi sa cunoască povestea..

De exemplu am văzut o poză pe net în care zicea ceva de genul “dacă o femeie şi-a tăiat părul, înseamnă că vrea să facă o schimbare în viața ei”. 

 Nu fraților, nu mai duceți orice activitate/ eveniment la extrem/ absolut (sau cum vreți voi sa ziceți). Poate că fata/ femeia şi-a dorit să încerce un alt look . Acum dacă vrei sa iti schimbi vestimentația, machiajul zilnic, culoarea părului sau orice alt lucru, nu înseamnă neapărat ca vrei sa impresionezi pe cineva (cum cred uneori acei foști iubiți, care se consolează cu faptul că vezi doamne toate aceste schimbări sunt doar ca să îi facem pe ei să se întoarcă la noi).

Bine ok poate exemplul meu nu a fost destul de bun dar mai am si altele.

Uite am observat ca de cand s-au legalizat căsătoriile intre persoanele de acelasi sex, foarte multi au prins curajul de a-si publica viata amoroasa pe site-urile de socializare sau pe strada. Nu vad nimic greșit in asta. Dar desigur ca mereu vor aparea 2 3 babe sau 3 4 încuiați la minte care sa comenteze si sa judece preferințele celorlalți. De ce ? Pentru ca e ceva necunoscut pentru noi si tot ce e ciudat si nemaivăzut trebuie exterminat *mentalitate învechită*. 

Sau nu știu daca aveti prieteni sau cunoștințe care mai mereu se plâng de lipsa banilor. Se plâng pentru că la noi în țară dacă nu ai studii superioare  (măcar facultate) și desigur acea experință pe care trebuie să o ai la CV (eventual să te nasti cu ea de-a gata, pentru că altfel nu o vei obține) nu vei reuși să te angajezi într-un loc ok, cu un salariu de măcar 1500-2000 lei.

Ce aleg să facă majoritatea tinerilor ? Din moment ce refuză să lucreze pe salarii de 400 500 lei? E simplu, aleg să facă videochat. 

Acum pentru că am ajuns unde voiam, trebuie să-mi dau și eu cu părerea. Nu văd absolut nicio problemă în ideea de a face videochat. Sunt o mulțime de companii legale, care îți oferă contract de muncă și investesc o mulțime de bani în tine. În ziua de azi încă mai există persoane care încurcă videochat-ul cu prostituția. 

*Nu fraților dacă faci videochat nu te prostituezi*

Știți vorba aia “nu e prost cel care cere, e prost cel care dă”. Dacă nu ar exista persoane care să ofere bani pentru a avea o “companie” virtuală sau efectiv un fwb (relativ, nu chiar în adevăratul sens al cuvântului), atunci nici aceste companii nu ar mai exista. Plus că dacă e singurul mod în care poți  face rost de bani rapid, de ce să nu profiți? Bine nici eu nu sunt de acord cu acele târfulite care sunt ticsite de bijuterii și bani datorită părinților. Eu mă refer strict la acele persoane care nu au o posibilitate materială prea bună și  uneori sunt nevoite să o facă pentru o scurtă perioadă de timp, deoarece altfel nu reușesc să-şi rezolve problemelele. 

Ceea ce unii nu știu, este că videochat-ul nu înseamnă neapărat să te dezbraci în fața unei camere şi să faci ceea ce îți cere persoana cu care vorbești. Majoritate persoanelor care plătesc bani pentru acest gen de .. să zicem, “relații”, sunt evitate și excluse de oamenii din jurul lor şi din cauza fricii preferă să plătească sume de bani, doar pentru a discuta și pentru a primi atenție și importanță.

Poate voi nu imi împărtășiți părerile, dar asta e și ideea nu trebuie sa avem aceleași opinii. 

Astept comentariile voastre, mai ales pe cele negative, deoarece sunt sigură că vor exista persoane care, de altfel ca și mine vor să își exprime părerea. 😁

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: