#4 De ce nu mai există relații? 

Propun să-ți faci o cafea (sau ce bei tu ca să te relaxezi), să te așezi comod în fotoliu și să-ți eliberezi mintea. Că numai așa vom reuși să ne răspundem la întrebări.

Relații ? De când n-ai mai simțit fluturași în stomac ? De când nu te-ai mai simțit iubit/ă ? Şi de ce !?

Ei bine hai să dezlegăm această enigmă. Vreau să menționez un lucru foarte important înainte, nu e nici doar vina bărbatului și nici doar vina femeii. Ambii parteneri sunt la fel de vinovați. 

De ce spun asta ?

Pentru că ăsta e adevărul oameni buni. Niciun om de pe acest pământ nu va înșela dacă primește tot ce își dorește. Femeile și bărbații nu sunt deloc diferiți când vine vorba de așteptările pe care le au de la partenerii lor. Ambele sexe îşi doresc atenție, grijă, fidelitate, iubire necondiționată, dragoste, sex, joacă și mai ales respect. 

E si normal ca atunci când nu îi mai oferi toate aceste lucruri importante partenerului tău, acesta să înceapă să devină suspicios și distant.

Și bărbații înșeală, dar şi femeile o fac. 

De ce ?

Odată pentru că vor să iasă din faza asta de cotidian, pentru că vor să încerce ceva nou. Pe de altă parte, poate înșeală pentru că se simt dați la o parte şi nu mai primesc tot ce aveau de la început.

Știți când încep toate aceste dispute? Vă zic eu !

Încep imediat când ai impresia că persoana respectivă te iubește atât de mult încât ești sigur/ă că îl/o poți face să-ți mănânce din palmă. Chestia asta se întâmplă ori după o săptămână  (în cazul în care doar femeia e îndrăgostită de bărbat, iar acesta începe sa scoată capul din scorbură și iese în lume ca un şoarece cu o poftă nebună de brânză) sau după două luni (în cazul în care bărbatul este îndrăgostit de femeie, iar aceasta consideră că de acum îl poate fraierii pe prost, probabil vă uitați pe Animal Planet, e ați văzut că uneori până si leii fug de hiene? De ce oare? Vă spun eu, pentru că sunt parșive, se prefac a fii inofensive și apoi *pac* când lași garda jos îți fură hrana. Sau mă rog vorbeam de femei, adică e același lucru doar că ele îți distrug sufletul). 

Pun pariu că toți aveți un fost sau o fostă la care v-ați întoarce indiferent cât de nasol v-a făcut să vă simțiți.

De ce?

Pentru că atunci când partenerul, face o greșeală și ne rănește, ei bine în acel moment uităm absolut tot ce a fost frumos în acea relație. Uităm toate clipele acelea frumoase în care râdeam şi visam cu ochii deschiși, uităm toate mesajele pe care ni le trimiteam (alea după 12 noaptea 😂), uităm de acele momente în care viața ne-a tras un pumn fix în moacă, dar cu toate acestea el/ea a fost alături de tine şi te-a ajutat să te ridici și să lupți din nou pentru ceea ce e important pentru tine. 

Și dacă totuși uităm, cum de ni le amintim brusc pe toate ?

Nu ni le amintim brusc, ni le amintim în timp. După ce ne tragem pumni in cap (metaforic vorbind), după ce scoatem pe gruă înjurături de care nici măcar nu știam că există și desigur după nopți pierdute ori în fața unei sticle pline de alcool, ori în perna pe care trebuie să o schimbi dacă vrei să mai dormi pentru că va fii udă fleaşcă. Ei bine în toate zilele astea în care stăm si suferim, începem să ne amintim de absolut tot, pas cu pas:

  • Regretăm că l-am întâlnit/ am întâlnit-o
  • Începem să aruncăm toată vina asupra lui/ei
  • Avem impresia ca vom muri singuri și că așa e viața 
  • Suntem confuzi și parcă le-am da mesaj că poate, poate se schimbă ceva
  • Începem să dăm vina pe noi, pentru că n-am fost suficienți de buni că să îi ținem aproape 
  • Ajungem să îi urmărim pe toate site-urile de socializare mai ceva ca SRI-ul pe traficanții de persoane
  • Ne mai trece usor, usor supărare, deoarece ne aducem aminte de toate momentele frumoase şi realizăm că totuși nu ne-am pierdut timpul
  • Dintr-o dată îi vedem in compania altei persoane și din acest moment se dărâmă iar tot zidul de încredere pe care l-am creat în tot acest timp
  • Ne punem întrebări, iar suntem confuzi 
  • Încercăm sa ne aruncam in bratele altora, dar…

Dar.. realizăm că am pierdut ceva, ce indiferent cât de rău ne-a facut, ne-a schimbat, ne-a creat noi concepții și așteptări şi a fost o lecție de viață.

UITE D-ASTA NU AVEM NIMIC ÎMPOTRIVA DE A NE ÎNTOARCE LA EI. Pentru ca realizăm că toate aceste momente grele echivalează cu toate acele clipe frumoase.

Nu știu dacă vă amintiți, în basme, indiferent cât de înfricoșător și de puternic pare a fi răul, binele învinge mereu. Așa se întâmplă și cu sentimentele noastre. 

De ce nu mai există relatii in ziua de azi?

Pentru că după ce suferi, începi să te închizi în tine,  îți pierzi încrederea în cei din jurul tău, din simplul fapt că îți e frică să iubești din nou, pentru ca devii conștient că povestea de iubire se va risipi și va rămâne doar durere in suflet. Asa că alegi să renunți la luptă, chiar înainte de a începe…

Nu știu dacă vouă vi se întâmplă, dar ați observat că după ce terminați o relatie toxică cu o persoană care doar şi-a bătut joc de voi, imediat întâlniți un om bun care vrea sa va fie alături ?

Dar în schimb voi ce faceți ? Va doriți răzbunare și pe acel om bun care vrea sa vă ajute îl tratați la fel cum ați fost și voi tratați.. Vă bateți joc de el la fel cum ați pățit și voi.

La rândul lui voi ce credeți ca va face ?

Vă zic eu… va face exact același lucru. Și toată treaba asta devine un cerc infinit plin de oameni insensibili care preferă să ofere suferință decât plăcere.

Dacă îți dorești cu atât de multă ardoare să ai o relație frumoasă, de durată.. nu îți mai bate joc, fii sincer cu partenerul tău.

Acest articol îl adresez în egală măsură atât femeilor cât şi bărbaților.

Când intrați într-o relatie, lăsați la uşă orgoliul şi paranoia. Încercați să uitați de trecut şi să trăiți in prezent.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: